Kom eens kijken deze maand

24 juli 2019

De tuin ligt er schitterend bij. En iedereen is welkom om ons te komen bezoeken. Het is altijd fijn om even binnen te vallen in de tuin in Wyckerpoort Noord. Er zijn vrijwel steeds mensen aan het werk en er is bijna altijd koffie. En als je een wandelingetje langs de bakken maakt, kijk je je ogen uit. Hoe daar alles groeit en woekert.
FullSizeRender kopie 5.jpg

Meer dan 50 mensen uit Wyckerpoort Noord zijn actief op het grote perceel. Ze hebben het bij deze warmte het drukst met sproeien en gieten. Want zonder water kun je geen groente verbouwen.  Maar je eigen planten water geven is gelukkig heel erg leuk. Zeker als je straks een heerlijke salade gaat maken van die knalrode tomaatjes. En geurende uien. Wat smaakt groente uit eigen grond toch zó geweldig.

Schermafbeelding 2016-07-15 om 09.49.49.png

Als je op woensdagochtend gaat kijken, fiets dan eerst eens langs bij de tuinen achter het winkelcentrum. Je moet even de ingang weten te vinden, maar daarna zullen Leon Banser en zijn mannen van Buurtuinproject Old Hickoryplein je hartelijk ontvangen. Ze zijn daar elke woensdagmorgen aan het werk. Mochten ze net een heg aan het planten zijn of met kruiwagens aan het rijden, dan hebben ze het druk. Dan kun je beter je koffie drinken bij 50|50-B-Green.

Schermafbeelding 2016-07-15 om 09.50.10.png

Bij 50|50-B-Green is het deze maand een gezellige drukte. Van schaftkeet tot kippenren. Uit alle omliggende wijken lopen mensen in en uit. Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen dat hier ooit woningen stonden. Het is nu een van de gezelligste plekjes in de hele wijk.

FullSizeRender 3 kopie 2.jpg
Gesprek laden