Een riant perceel in de wijk Wyckerpoort Noord wordt gebruikt voor Stadslandbouw. Je ziet er de eenvoudige teelt van groenten in houten bakken, die gratis beschikbaar zijn voor iedereen die aan de slag wil. Het is een gezellige akker voor gezonde groenten, maar het is ook vooral een leerzaam hoekje in de wijk geworden. Waar jong en oud samenwerkt. En men elkaar helpt bij het verbouwen van gezonde, goedkope groenten.

Eigenlijk zou elke wijk, in elke stad, een eigen groentetuin moeten hebben. Want stadstuinieren draagt bij in het terugdringen van álle problemen van deze tijd. Wyckerpoort Noord doet daar iets aan. Er was al de Buurttuin Old Hickoryplein. En nu is er ook der Mobiele Stadstuin van 50|50 B-Green. Daar worden gezonde en verse groenten en kruiden geproduceerd. Maar deze tuin speelt ook een rol in de leefbaarheid van buurten en draagt bij aan het terugdringen van eenzaamheid. Heel eenvoudig door het bieden van een ontmoetingsplek. Het project is een inspiratiebron voor bewuster en gezonder leven. Ook is 50|50 B-Green voor jongeren en kinderen ook een praktische leerwerkplek en speelt in op levenslang leren. Zo kan dit mobiele stadstuin-project uitgroeien tot een groen bruisend hart in stad en wijk.

Schermafbeelding 2018-08-20 om 09.29.30.png

Er ontstaat op die manier een praktische vorm van stadslandbouw met een sociaal maatschappelijk oriëntatie: een voorbeeld van tijdelijke functionaliteit in het Groene Loper gebied nabij de A2-tunnel in Maastricht. Je zou het zomaar de Groente-Loper kunnen noemen.

Deze site biedt het logboek van de tuin. Van tijd tot tijd lees je hier dus nieuws en veranderingen over de tuin. En door je te abonneren op dit blog blijf je vanzelf betrokken bij de stappen die de buurt zet. En stuur ook eens zelf een foto in, of een persoonlijke ervaring in een mail. We delen die graag met iedereen die de tuin kent. Veel plezier op onze mooie groente-loper.